dissabte, de juny 25, 2016

L’EMPRESA MERS EXPLICA EL PROJECTE DE VALORACIÓ DE LLOCS DE TREBALL

Els dies 14 i 20 de juny es van efectuar les presentacions del projecte de valoració de llocs de treball que es desenvoluparà dins del segon semestre d’enguany. La presentació convocada per Recursos Humans a instàncies del Comitè Unitari de Personal, va córrer a càrrec de les consultores Carme Gil i Karina Crespo, encarregades de la realització del treball que es concretarà en tres fases: la primera de recollida i actualització d’informació, finalitzarà l’1 de setembre; la segona serà l’anàlisi de cada fitxa de lloc de treball i valoració per punts, i es desenvoluparà de l’1 de setembre al 30 de novembre, i la darrera ocuparà el mes de desembre consistent en la presentació per part de l’empresa MERS d’un informe executiu de conclusions i una reunió de tancament i recomanacions. 

Així doncs, el 31 de desembre està previst disposar del nou estudi, pas previ perquè govern i sindicats puguin negociar l’execució efectiva de les modificacions de la Relació de LLocs de Treball i les condicions i terminis d’execució. 

Des de CCOO hem defensat un procés transparent i participatiu. En el benentès que la divulgació de la informació de la que disposem no pugui perjudicar la marxa dels treballs, traslladarem puntualment a la plantilla l’estat de la valoració i proposarem obrir, durant el mes de desembre, un període de suggeriments i al·legacions que seran estudiades per la comissió tècnica. El nostre propòsit és concretar un calendari i la metodologia de treball d’aquesta comissió. 

La consultora Carme Gil va fer especial incidència en el fet que es valorarà el lloc de treball i no a la persona que desenvolupi les funcions i que es treballarà sobre l’organigrama que va aprovar el Ple Municipal el passat 20 d’abril. Per altra banda per a la realització d’aquest estudi va dir que caldria respectar l’equitat interna i externa. 

Per CCOO l’equitat interna és clarament un objectiu, i no acceptarem que sota la idea d’equitat externa es pretengui discutir la posició retributiva de l’ajuntament de Premià de Mar respecte al grup de municipis del mateix nivell de referència. Un estudi de la Diputació de Barcelona sobre la situació dels municipis que va ser citat per les consultores, revela que en l’aspecte retributiu l’ajuntament està situat a la banda alta. Aquesta posició en el rànquing es pot explicar per diferents motius: per una banda per les altes retribucions de determinats càrrecs que augmenten la mitjana aritmètica (cosa que pot alterar la percepció de la realitat) i per altra pel treball i l’esforç de la representació sindical per aconseguir sous dignes, qüestió batallada en les meses de negociació per esmorteir els efectes de les barbaritats que s’han practicat els darrers anys contra els treballadors públics via reial decret o Llei de Pressupostos Generals. 

El posicionament de CCOO el decidiran els seus afiliats i afiliades, però naturalment no estem disposats a regalar allò que ens ha costat tant d’aconseguir i ens assegurarem que l’ajuntament utilitzi l’estudi per ordenar i implementar funcions objectives sota una justa valoració. No entra en el nostre plantejament acceptar l’estalvi pressupostari a costa dels salaris de les treballadores i els treballadors de l’ajuntament, ni tan sols invocant “l’equitat externa”.