dissabte, de juny 25, 2016

MES DE JUNY SENSE MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ

A finals del passat mes de maig, el departament de Recursos Humans va comunicar al Comitè Unitari de Personal que durant el mes de juny no es farien convocatòries de la Mesa General de Negociació per absència del regidor Sr. Méndez per motius professionals. 

Hem estat un mes en blanc sense poder negociar temes. Els més candents a hores d’ara són la negociació de l’annex de l’Escola de Música i els objectius de productivitat 2
016. A més dels temes pròpiament de negociació a la Mesa General també es tracta i s’informa d’altres qüestions que les dues parts, govern municipal i sindicats, vulguin plantejar, això vol dir que en matèria de relacions laborals i d’interlocució ha estat un mes inoperatiu. La no negociació sobre els plans d’ocupació que ha generat l’enfrontament entre govern i sindicats, per posar un exemple, podia haver-se abordat sense la precipitació generada per la suspensió de meses generals durant el mes de maig per part del govern municipal, el qual es subordina als terminis legals de tercers (subvenció Feder que ha precipitat el pla d’igualtat o bé la contractació dels mateixos plans d’ocupació seguint el calendari de Diputació) però no pas a la seva obligació, no menys legal, de negociar amb els sindicats aquells aspectes que tenen relació amb les condicions de treball. 

És cert que s’han ofert ocasionalment alternatives com la presència del cap de Recursos Humans o la gerent de l’ajuntament, però en cap cas segons el nostre parer, la seva participació pot substituir la representació política, de manera que sense una de les parts la negociació és impossible. 

El 22 de juliol de 2015, a l’inici de la legislatura el Sr. Méndez va presentar-se als sindicats com l’interlocutor del govern en matèria de recursos humans i va presentar també el regidor Eloi Maristany com el seu suport en aquest tema. Val a dir que el Sr. Maristany no ha participat en cap reunió des d’aleshores tot i que hagués pogut substituir el Sr. Méndez en les ocasions en que aquest ha estat absent.