dimarts, de maig 12, 2020

RESUM REUNIÓ GRUP D'ESTUDI DE TELETREBALL ( 29-04-2020)


Es destaquen aquestes idees:

     1.       Els integrants del grup d'estudi reconeixen que no es disposa del temps necessari per planificar una adequada implantació del sistema de teletreball. El que es pretén és establir aquesta modalitat amb voluntat de permanència i això exigeix fer-ho bé i no precipitadament. Caldria un plantejament seriós inclús la possibilitat en invertir en l'assessorament necessari. No es pot dir que ara s'estigui fent teletreball, sinó que s'està responent amb urgència i en precari a una situació d'excepcionalitat. Tampoc no es disposa de pressupost el 2020 per impulsar-ho.

     2.       Tot i tenir-ho regulat al conveni de fa anys, s'ha fet un ús esporàdic del sistema de teletreball sense afrontar-ho decidídament i sempre des d'una perspectiva ocasional i de conciliació. Arran de la pandèmia, ara, a més, la seva implantació passa a ser una necessitat organitzativa.

     3.       A partir de l'experiència del confinament cal instaurar una nova cultura de treball basada menys amb el control de presència i més en la confiança i amb uns criteris clars de funcionament. Ara el que ens ha permès l'obligat confinament és conèixer el sistema i haver perdut la por a aquesta nova cultura.

     4.       Actualment, la xifra de treballadors/es que estan operant sota la modalitat de teletreball són 60 dels quals 40 ho estan fent amb un ordinador subministrat per l'ajuntament.

     5.       Ara s'està centrat en la preparació de la represa de l'activitat, ordenar aquest procés a ra té caràcter prioritari.En aquest procés, però, aquest grup d'estudi té un paper com és el de marcar els criteris per la permanència en el sistema de teletreball d'aquelles persones que no han de reingressar al servei presencialment si no és estrictament imprescindible: inicialment treballadors/es amb vulnerabilitats i aquells/es que es recullen a l'article 13 de l'Acord de Matèries Comunes com ara companys/es amb càrregues familiars, amb residències allunyades o amb problemes de mobilitat.

     6.      Es reprendrà l'activitat d'aquest grup d'estudi sense data fixa, un cop es resolgui el desconfinament i la represa de l'activitat presencial, treballant en paral.lel en aquelles qüestions en les que calgui regular o concretar com cal prestar el servei en règim de teletreball en cada circumstància.