dilluns, de maig 11, 2020

MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ AMPLIADA (7 MAIG 2020)


Data i hora: 7 de maig de 2020  17.00h
Sistema: videoconferència

Us fem un resum de les principals idees tractades:

     1.       Es tracta d’una Mesa General de Negociació ampliada amb els membres del Comitè de Seguretat i Salut perquè prioritàriament tracta d’abordar el desconfinament i la represa de l’activitat presencial.

     2.       Es posen sobre la taula les mesures  previstes. Es diu que l’Estat i la Generalitat ja han pactat amb la representació sindical unes mesures que segueixen una línia molt genèrica. Des de RRHH s’ha contactat amb Diputació i altres ajuntaments però no hi ha una línia referencial d’actuació. Encara no s’ha pogut fer una planificació global pero és té clar que la reincorporació ha de començar pels serveis essencials. Concretament està previst que Serveis Socials s’incorpori el dia 11 de maig amb ús d’EPI’s i amb cita prèvia de 9h a 14h, també la Brigada en aquesta mateixa data amb el 100% dels efectius, i l’Arxiu perquè normativament s’ha considerat també essencial i la Policia Local es reincorporaria el 18 de maig també amb el 100% dels efectius. Es calcula que la resta de serveis es podria reincorporar el 25 de maig. Pels sindicats es manifesta que prèviament a qualsevol reincorporació cal arribar a un acord sobre mesures preventives tal i com ja s’ha fet a l’administració de l’Estat i a la Generalitat.

      3.       La responsable de RRHH manifesta que no invertiran recursos en adaptar antigues dependències i es centraran en l’adaptació de les mesures en el nou edifici de Ca l’Escoda. Per altra banda assegura que no s’ha d’interpretar la posada en marxa de serveis essencials com una represa de l’activitat perquè en cap moment s’han aturat. El que s’ha fet es no acumular personal pel risc de contagi i per això s’ha relaxat la jornada o s’han establert torns. El que ara es pretén és tenir les plantilles d’aquests serveis a ple rendiment i posteriorment tractar sobre la reincorporació de la resta.

     4.       En el cas de la represa de l’activitat a Serveis Socials es preveuen llocs d’atenció a l’edifici del Gas, sempre amb cita prèvia i fent que els usuaris, en circumstàncies ordinàries, esperin fora de l’edifici. Hi haurien en servei quatre professionals amb els EPI’s corresponents (protecció facial). No s’hi instal·laran mampares, previsió que únicament està feta en el cas de l’OAC. Encara no es té clar quines persones mantindran la prerrogativa del teletreball (caldrà considerar el tema comptant amb el Grup d’Estudi de Teletreball). S’ha demanat a la responsable de Serveis Socials com organitzar aquesta represa atenent que ara s’està fent teletreball. També s’està estudiant per part del servei quins dels tràmits es poden fer on line. Demà dia 8 hi ha prevista una visita al Gas i s’acabarà d’estudiar en el grup de treball creat en el marc del CSSL la reevaluació dels riscos associats al lloc de treball i les condicions del retorn al treball presencial

      5.       Pel que fa a la Brigada en aquest temps s’ha estat treballant 1 dia x setmana per cada empleat i la resta ha estat de guàrdia. No hi ha una raó objectiva per la qual s’hagués prescindit dels trebaballadors dels plans d’ocupació. Hi ha 15 persones treballant a la brigada i cal evitar que coincideixin a l’entrada i a la sortida del servei, també l’acumulació de persones als vestidors i als lavabos on cal preveure desifeccions permanents i evitar compartir eines de treball. Es farà formació on line i en paper per la comprensió de les mesures.

      6.       El servei de prevenció haurà de validar els casos en els que els treballadors/es han manifestat tenir la condició de personal vulnerable.

      7.       Pel que fa a la Policia Local, els sindicats manifesten que no es tracta de desescalar ja que aquest departament ha estat treballant al 100%, si bé shan organitzat els torns de manera que s’ha evitat l’acumulació de persones en els diferents serveis. Proposen ajornar la reincorporació amb el sistema ordinari a partir del 25 de maig (data de finalització de l’estat d’alarma) enlloc del 18 de maig (posteriorment a la reunió l’ajuntament ha informat que accepta aquesta proposta).

      8.       S’ha fixat el proper dimarts dia 12 de maig per una nova sessió de la MGN per tractar la resta de temes previstos. En aquesta mateixa mesa s’incorporarà una proposta dels sindicats sobre mesures de prevenció prèvies a la reincorporació presencial als centres de treball.