dilluns, de maig 26, 2014

CONFLICTE A LA POLICIA LOCAL PEL QUADRANT DE SERVEIS


La policia té problemes estructurals
Els treballadors de la Policia Local van acordar en assemblea el passat 8 de maig iniciar mobilitzacions si el govern municipal mantenia el seu propòsit d'eliminar la possibilitat de gaudir de vacances durant la primera quinzena de juliol. Els sindicats entenen que no és racional, a la vista dels recursos disponibles, privar de fer vacances a tota la policia quan seria possible tenir els efectius necessaris ajustant-lo a les necessitats reals. També posen de manifest que l'actuació unilateral del govern vulnera el Pacte de Condicions de Treball vigent.

La realitat és que davant de determinades activitats es disposa de poc personal. La plantilla de la policia local no ha crescut numèricament en els darrers deu anys, però si que ho ha fet la població i les activitats que es programen des d'altres departaments de l'ajuntament. Aquests factors, junt a una mitjana d'edat elevada dels efectius i la poca disponibilitat de recursos (cotxes patrulla, motos, etc) posen en entredit les condicions en les que es presta el servei.

Es tracta d'una situació que només es pot afrontar amb un augment de la plantilla (fet condicionat pels pressupostos i la legislació), serveis extraordinaris (l'any 2014 no hi ha previsió pressupostària) o per la limitació dels drets reconeguts al Pacte i la discrecionalitat en la presa de decisions per part de l'ajuntament.

En un primer moment, l'ajuntament va tirar pel dret utilitzant la tercera via, però aquesta decisió, sense negociació prèvia, va ser una elecció equivocada i la posterior resposta de la plantilla n'és la conseqüència. A hores d'ara i amb l'adopció d'algunes declaracions de bona voluntat s'ha reprès la negociació i tot i que l'Ajuntament argumenta que calen efectius a la Festa Major i que aquesta és l'explicació per la qual s'adopta la mesura,  està disposat a escoltar les propostes dels sindicats per poder trobar una solució més satisfactòria.

Confiem en que finalment es trobi una solució, tot i que des de CCOO insistim que els problemes a la Policia Local són estructurals i que els episodis esporàdics no són més que l'expressió puntual d'una situació difícilment sostenible.