dissabte, de novembre 28, 2015

L’AJUNTAMENT EN FORA DE JOC AMB EL PERSONAL EVENTUAL DE LLIURE DESIGNACIÓ

La Relació de Llocs de Treball aprovada junt amb la plantilla i el pressupost el passat 18 de novembre pel Ple Municipal incorpora com a personal eventual de lliure designació (conegut com a personal de confiança) els llocs següents: Cap de Serveis Territorials, Cap de Serveis Personals de Participació Ciutadana, Cap de Gabinet d’Alcaldia, Cap de RRHH Organització i Sistemes d’Informació i Comunicació, Tècnic de Comunicació i Premsa i Coordinador d’Activitats Estratègiques. Curiosament els llocs de Cap de Serveis Ec
onòmics i de Cap de Serveis Centrals, exercits fins ara per l’Interventor i la Secretària General respectivament no ho són, com tampoc el de Cap de Serveis Personals d’Atenció Ciutadana. No s’explica quin criteri es segueix per determinar quins llocs seran ocupats “a dit” i quins no.

El més greu de la situació, però, és que legalment aquest tipus de personal no pot tenir comandament ja que, segons l’EBEP es tracta de personal de confiança que té limitades les seves funcions a l’assessorament d’aquell qui els nomena, en aquest cas l’Alcalde. Així doncs, estem en una il·legalitat, ja que cap de les persones que ocupen aquests llocs de treball podrien exercir cap mena de comandament cosa que suposa que no podrien fer de “caps” tal i com posa en evidència la denominació dels llocs que ocupen.

Però això no és tot, legalment aquests llocs de personal eventual cessen en cessar l’autoritat a la que es presti la funció d’assessorament, aixo significa que les persones que ocupen aquests llocs havien de ser cessades en finalitzar l’anterior legislatura. Tampoc és admissible, atenent a la naturalesa del lloc de personal de confiança, el nomenament en comissió de serveis per a la seva ocupació.

Tot plegat suggereix un desori monumental que amenaça en augmentar ja que en la plantilla de personal pel 2016 el govern preveu una dotació pressupostària per nomenar un nou càrrec de personal eventual.

Així doncs, la teoria del regidor Sr.Méndez abastament repetida als plens municipals segons la qual l’ALRSAL permetria a l’ajuntament de Premià de Mar el nomenament d’un màxim de set càrrecs de personal eventual de lliure designació dels quals només s’han cobert tres no és certa, ja que en aquest cas ja els hauríem completat tots i no precísament per exercir les funcions que la llei reserva a aquest tipus de funcionaris.