diumenge, de setembre 25, 2016

PENDENTS DE LA PRIMERA REUNIÓ AMB L’EMPRESA CONSULTORA DE LA VLLT

Els sindicats esperem la convocatòria que ha de servir per determinar el manual de valoració a emprar i els criteris que se seguiran per a la puntuació de les fitxes 

A hores d’ara encara no s’ha produït la primera reunió amb l’empresa MERS per determinar els criteris tècnics sota els quals es valoraran els llocs de treball, tot i que es preveu que tindrà lloc a primers d’octubre. El que si ha fet MERS és recopilar informació des del mes de juliol, i Recursos Humans ha facilitat les fitxes de llocs de treball als caps de servei perquè aquests contrastin amb els seus treballadors/es les modificacions funcionals a introduir. Aquest contrast ja queda recollit en el projecte inicial que la consultoria va presentar prèviament a la seva contractació.
És important en aquest sentit que aquells/es treballadors/es als quals no se’ls hagi consultat el contingut de la fitxa, ho reclamin al seu cap i en cas que no s’hagi produït aquest intercanvi d’informació, ho posin en coneixement de Recursos Humans i del Comitè Unitari de Personal. 

En la Mesa General de Negociació celebrada el 14-09-2016 vam percebre diferències de plantejament entre govern i sindicats. Des del Comitè Unitari entenem que cal una renovació en profunditat de les fitxes, reflectint les funcions del lloc de treball com a transposició concreta de les competències de les noves àrees, mentre que per l’ajuntament del que es tracta és de procedir a una actualització de la valoració del 1998, amb la introducció d’esmenes en aquells aspectes disfuncionals acumulats en aquest temps. Però també l’aparició estelar i selectiva de la idea de polivalència (al nostre entendre proposada més enllà dels límits raonables) i de la creació de nous perfils que nosaltres no ens expliquem sense una anàlisi profunda de les competències abans esmentades. 

El que si que hem fet des de CCOO, i a través del Comitè Unitari que ho ha aprovat per unanimitat, ha estat proposar unes regles de joc en forma de decàleg, prèviament a l’inici dels treballs, que en aquest moment estan sent considerades per l’ajuntament, i una proposta de representació en les comissions tècniques amb participació de tots els sindicats. Així mateix hem proposat com a mètode, efectuar l’estudi de funcions per perfils professionals a diferència de la proposta inicial de l’ajuntament que era de fer-ho per àrees.