divendres, d’abril 11, 2014

ELS SINDICATS PRESENTEN LA SEVA PROPOSTA DE CONDICIONS ECONÒMIQUES



La proposta es va presentar dilluns dia 7 d'abril dins del marc de negociació del nou Acord de Matèries Comunes

La proposta presentada per CCOO i que ha estat consensuada amb la resta de sindicats actualitza els imports dels complements de jornada, com ara la jornada partida i la festivitat i introdueix noves modalitats de reconeixement de jornades diferenciades com ara la disponibilitat parcial retribuïda d'aquells llocs de treball la naturalesa dels quals impedeix un horari rígid.

També es proposa una actualització dels imports per dietes i quilometratge i sistemes de compensació en el cas de pernoctació externa derivada de la prestació del servei. En el cas de les hores extres es proposa que es compensi a raó de dues hores per cada hora de servei extraordinari i es segueixi un criteri homogeni quant a la compensació en retribució o en temps de descans (ara actualment es produeixen greuges entre departaments).

A la part final de la proposta s'introdueix un articulat per jubilació anticipada i una clàusula de garantia per iniciar una valoració de llocs de treball l'1 de gener de 2015 amb caràcter retroactiu.

Després de vèncer l'escull dels criteris de productivitat aquesta és potser la negociació més important de les que resten. Recordem que encara cal tancar els annexos  en alguns casos ja pactats (productivitat, segona activitat) i en altres encara pendent (jornades especials, policia, brigada, roba de treball). També resta pendent d'acord l'àmbit d'aplicació i la vigència que no es preveu que aportin massa conflicte, sense oblidar la regulació dels premis d'antiguitat, ara per ara, frenats pel govern.

Un calendari possible passa per tancar les negociacions aquest mes d'abril i obrir un període d'informació i de consulta als treballadors entre l'1 de maig (data emblemàtica) i el dia 9. El Ple Municipal ordinari del mes de maig seria el que aprovaria el nou Acord.