dissabte, de novembre 28, 2015

ENCARA SENSE ACORD EN DIES PER ANTIGUITAT

Per bé que ja s’ha acordat l’aplicació del sisè dia d’assumptes propis i s’ha ingressat en la nòmina del mes de novembre el 25% de la paga extra suspesa el 2012, no es pot donar per tancada la transposició del RD 10/2015 ja que continua sense haver-hi acord en el tema dels “canosos” (reconeixement de dos dies personals més en complir el 6è trienni i un més a partir del 8è) i dels dies addicionals d’antiguitat (fins a un màxim de 4 dies més de vacances segons anys de servei).

 El passat dimecres dia 25 de novembre el Comitè Unitari es reafirmà en la línia de no cedir condicions de treball ja reconegudes en l’Acord de Matèries Comunes tal i com pretenia la proposta el govern segons la qual es canviarien 3 dies de conciliació per l’equivalent econòmic a distribuir entre la plantilla únicament si es rebaixaven els índexs d’absentisme. Aquesta proposta que encara calia concretar més, ha estat rebutjada pel Comitè Unitari. També ha estat rebutjada la pretensió de l’ajuntament segons la qual en matèria de dies d’assumptes
propis havíem de triar entre el nostre Acord i les condicions dels funcionaris de l’Estat.

Prèviament l’ajuntament havia rebutjat la proposta sindical de transformar en diners la sintetització de les antiguitats, que segons Recursos Humans equival a 1,1 dies de treball, per augmentar els imports de la taula d’ajuts socials.

Els sindicats insistim en recuperar les condicions de treball que teníem en el pacte 2008-2011 suspeses pel PP en el RD 20/2012 i pactar millores en base a la possibilitat legal de negociació que obre el mateix decret que modifica determinats articles de l’EBEP. La darrera proposta de l’ajuntament va arribar a distorsionar la realitat en considerar que el 6è i 8è trienni ja van ser tinguts en compte dins de la negociació que va donar lloc al quadre d’ajuts socials, fet absolutament fals com ho demostren les actes de les negociacions.