dissabte, de novembre 28, 2015

PENDENTS D’ACCIONS FORMATIVES A LA POLICIA LOCAL

El passat mes d’octubre es va comunicar al Comitè Unitari de Personal un estudi sobre la detecció de necessitats formatives a la Policia Local. Ja fa vàries sessions que introduïm aquest tema a l’ordre del dia de la Mesa General de Negociació, però el tractament de temes prioritaris en el calendari ha anat ajornant aquest debat.

Segons es desprèn de la detecció de necessitats, la majoria de preferències formatives per part dels treballadors/es de la Policia Local s’adreça a la Gestió Policial, prioritàriament a l’actualització de normativa policial i també en matèria de trànsit, codi penal resolució de conflictes i primers auxilis.

La formació ha de tenir un contingut eminentment pràctic per facilitar el desenvolupament de les tasques de seguretat per part dels agents que sovint es veuen implicats en situacions compromeses, la resolució de les quals exigeix un bon domini dels procediments. També és molt urgent definir o actualitzar, segons el cas, els protocols interns de funcionament per tenir clar com actuar i com gestionar d’acord amb les funcions corresponen a cadascún dels agents i dels comandaments.