dimarts, de juliol 10, 2018

MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ (4 JULIOL 2018)

Compareixença del regidor Rafa Navarro

A petició de la part sindical, va comparèixer el regidor Rafa Navarro per explicar els projectes relacionats amb el Departament de Comunicació i argumentar els canvis de personal operats fins ara. Es tracta de definir un model de comunicació a l’ajuntament que incorpori nous aspectes com el seguiment en xarxes socials i un diàleg més personalitzat amb la ciutadania. Per part de CCOO vam veure positivament els canvis sempre que obeeixin a raons estructurals com la creació d’un departament de comunicació que incorpori tots els mitjans, incloent Ràdio Premià, format per professionals independents. També vam fer observacions en el sentit que els canvis de personal, per molt ben intencionats que siguin, s’han de substanciar amb el procediment corresponent que ha de respectar la situació dels treballadors i treballadores afectats així com també que es posi en coneixement en tot moment dels representants dels treballadors i es negociïn les condicions de cada lloc quan aquestes es vegin modificades. Vam assenyalar també la poca adaptació a la realitat dels aspectes organitzatius i de definició dels llocs de treball de Radio Premià de Mar i la necessitat de treballar per normalitzar la situació. 

Pel que fa a Ensenyament, el regidor va argumentar i justificar l’assignació d’una productivitat per la realització del mapa escolar.

Bases Tècnic/a Superior de Comunicació i Transparència

CCOO vam deixar constància d’una sèrie de discrepàncies en relació a les bases proposades ja que establien criteris diferenciats respecte a les bases generals de places de torn lliure negociades recentment. En aquest sentit vam demanar la negociació d’unes bases generals de processos selectius per cobrir places d’interinatge i vam emplaçar a Recursos Humans a que fos curós en la seva redacció de manera que no es pogués generar cap dubte sobre la netedat i transparència dels processos selectius. També vam reiterar el nostre desacord en la conversió de places de personal eventual de lliure designació (càrrecs de confiança) en places estructurals de plantilla i que prèviament a qualsevol actuació es modifiqui l’organigrama de l’ajuntament aprovat recentment, una competència que recau exclusivament en la corporació en ús de la seva potestat organitzativa.

Annex Escola de Música

Es va anunciar verbalment un principi d’acord en matèria d’horaris i jornada del personal de l’Escola de Música. Per part de CCOO posem sobre la taula la redistribució de les hores lectives, programables i de lliure disposició, una base de jornada del 100% corresponent a 37 hores i mitja (el màxim de jornada està en el 95% fruit d’acords de l’anterior conveni), la regulació de les funcions i compensació econòmica de l’equip directiu i el reconeixement de l’antiguitat de conformitat amb el que regula la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (subsisteix un càlcul diferenciat en base a un criteri de consolidació meritat en el període 1990-1997). Malgrat que s’informi verbalment a la Mesa General, totes aquestes qüestions han de formar part d’un acord explícit i documentat que s’haurà d’incorporar com annex a l’Acord de Matèries Comunes i hauria de ser aplicable pel curs 2018-2019.