dimecres, de maig 13, 2020

RESUM REUNIÓ MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ (12-05-2020)


Es destaquen aquestes idees:

     1.       S’informa del contingut de les reunions de la comissió d’igualtat i del grup d’estudi del teletreball.

     2.       En relació als canvis organitzatius que ha executat l’ajuntament en les àrees de Promoció Econòmica i Ensenyament, tant CGT com UGT manifesten no disposar d’informació i per tant no es poden posicionar. CCOO sense entrar en el fons i reconeixent la necessitat de reforçar les àrees més necessàries per afrontar la crisi generada pel COVID19, fa constar no obstant la seva postura contrària a les modificacions per no haver estat tractades tal com és preceptiu en la Mesa General de Negociació abans de la seva aplicació el passat 1 de maig, constituïnt aquest un defecte greu de procediment en no tenir en compte els drets de negociació. Es manifesta la necessitat de disposar aviat d’un Pla de Carrera per evitar situacions de subjectivitat a l’hora de cobrir vacants.

En relació al caràcer puntual o permanent dels canvis, l’alcalde manifesta que caldrà esperar a l’evolució de la situació i fer els canvis necessaris en l’organigrama si és necessari.

L’ajuntament es compromet a facilitar als sindicats informació detallada de la situació de cada treballador/a de l’ajuntament. Pel que fa a la creació d’un nou servei de suport psicopedagògic a les escoles també es compromet a fer arribar als sindicats la memòria relativa al servei que es pretén implantar.

      3.       Pel que fa a la situació de dos policies interins que estan a l’acadèmia però que ha de finalitzar el proper mes de juny la seva relació de treball amb l’ajuntament d’acord amb el programa en el que participen, l’ajuntament fa saber la possibilitat de manteniment d’algun d’aquests llocs atès que hi ha prevista aviat una jubilació i caldrà reforçar el servei.

      4.       Pel que fa al pla de desconfinament i represa de l’activitat, l’ajuntament informa que dilluns dia 11 ja s’han incorporat treballadors/es de la Brigada i de Serveis Socials sense incidències destacables. Els sindicats informen que  demà dimecres es reunirà el Comitè Unitari de Personal per elaborar una proposta sobre mesures de prevenció per a la represa de l’activitat. El govern diu que ben aviat, el dia 19 de maig, se sumarà als serveis essencials la reincorporació de personal a l’Escola Bressol per atendre les sol·licituds de preinscripció pel curs vinent, motiu pel qual es decideix que la Mesa General de Negociació, ampliada amb els membres del Comitè de Seguretat i Salut es tornarà a reunir dijous vinent a less 9h del matí per estudiar la proposta sindical.

      5.       Els sindicats proposen que es deixi sense efecte els dies personals que s’havien demanat i que no s’han pogut gaudir en el període de l’estat d’alarma. Recursos Humans analitzarà les dades per saber quins dies d’assumptes propis, malgrat la situació han estat gaudits a petició dels interessats/des i quins no, abans de prendre una decisió.

      6.       Respecte a la proposta de l’ajuntament d’augmentar el període de vacances mínim que cal fer en el temps comprès entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 10 a 18 dies, els sindicats fan una contraproposta de 15 dies laborables, que a la pràctica significa la possibilitat d’unir tres setmanes seguides, deixant la resta de dies fins a 22 amb la possibilitat de gaudir-los fora del període d’estiu.

Pel que fa als dies d’assumptes propis acumulats en el darrer quatrimestre de l’any, atenent a la situació generada pel coronavirus que pot fer col·lapsar els serveis a partir de setembre si no s’adopten mesures, els sindicats demanen que s’amplii el període de gaudi habilitant l’any 2021. El govern ho estudiarà però planteja que alguns d’aquests dies també s’haurien de gaudir dins del període d’estiu per evitar la concentració posterior. S’acorda que s’acabarà de parlar en la reunió de dijous dia 14.

En relació a la comunicació del període de vacances abans del 22 de maig també s’acabarà de parlar el dia 14, si bé el sindicats es mostren inicialment favorables a l’ampliació del marge proposat per l’ajuntament.

     7.       El darrer punt tracta sobre la reconsideració de l’estudi de dimensionament de la plantilla que havia iniciat una tècnica contractada per la Diputació de Barcelona amb la finalitat de contribuir a la presa de decisions en l’aspecte organitzatiu per part del govern. A hores d’ara s’havia treballat un 80% de la primera fase que consisteix en l’anàlisi comparativa de factors externs. Ateses les circumstàncies actuals, i la situació canviant, es fa difícil seguir amb l’estudi, si bé l’ajuntament es compromet a donar continuïtat una vegada es retorni a la normalitat, a aquest efecte ha rebut el compromís de la Diputació per al manteniment d’aquesta assistència. Els sindicats es mostren d’acord amb aquesta aturada amb el compromís de continuïtat en el treball tècnic que ha d’abordar en les fases posteriors l’estudi intern de la plantilla i aprofitar el treball fet fins ara amb les correccions oportunes.