dimecres, de setembre 21, 2022

PERDEM PODER ADQUISITIU. SALARI O CONFLICTE!!!!

CCOO ha advertit al govern espanyol que si no hi ha acord salarial pels empleats i les empleades públiques s’intensificarà el conflicte. En aquest sentit ha exigit la convocatòria immediata de la mesa de la funció pública per assolir un nou acord salarial i condicions de treball, que garanteixi el poder adquisitiu, derogui les retallades de drets dels anys 2010 i 2012 i millori substancialment les condicions de treball en el sector públic. Si no fos així intensificarà les mobilitzacions sense descartar qualsevol mesura de pressió, incloent la vaga.

L’acord que proposem des de CCOO té caràcter plurianual i proposa l’eliminació de la taxa de reposició, per tal de dimensionar correctament les plantilles, la recuperació de la pèrdua de poder adquisitiu i fons addicionals  en el període 2021-2024, així com també la jornada laboral de 35 hores setmanals que ja teníem a l’Ajuntament de Premià de Mar abans de 2010. Volem tanmateix jubilacions anticipades i segona activitat  (anàlisi de llocs de treball o col·lectius amb vista a anticipar l’edat de jubilació i implantació de la segona activitat per aquells col·lectius amb alt grau d’afectació psíquica i/o física). Necessitem també l’extensió de la carrera professional a tots els empleats i empleades públics, la derogació dels decrets del 2010 i del 2012, i reversió de les retallades que van comportar, entre d’altres.

Són moltes les raons que ens han de portar a defensar-nos i que, a manca d’entesa, ens duran a una tardor i un hivern de lluites. Ningú no ens regalarà res i haurem de posar de la nostra part per revertir una tendència a l’empobriment de les nostres condicions de treball i de regressió dels nostres drets.