divendres, de desembre 07, 2012

EL SISTEMA DACTILAR DE FITXATGE FALLA ESTREPITOSAMENT


Diversos treballadors ens han informat dels problemes que estan tenint amb el nou sistema de fitxar. A les ja detectades situacions d'absència no codificades, cal afegir la multiplicitat d'errors ja que es dóna la confusió d'empremtes dactilars (quan un s'identifica apareixen les dades d'un altre). Si no fos perquè la cosa és seriosa per quant les dades que se'n poden derivar tenen transcendència, hom diria que es tracta d'un autèntica broma.
 
 La febre pel control porta als treballadors i treballadores a una situació absolutament ridícula. Difícilment aquests sistemes aconseguiran augmentar la productivitat i si posar en evidència que els recursos que s'arriben a invertir pel control són més cars que les hipotètiques irregularitats que pretenen corregir.
 
Enlloc de gastar diners incorporant ginys que refreden la nostra professionalitat i la nostra iniciativa per emprendre reptes nous a la nostra feina, no es podrien centrar els governants en administrar adequadament els recursos, que recordem han de perseguir un bon servei ciutadà, i desistir del permanent estat de setge al que sotmeten al treballador públic?
 
Ens baixen el sou, ens augmenten els horaris i ens tracten com a borregos, vet aquí tot un exemple de "modernització de l'administració". De moment, nosaltres des de CCOO només ens podem comprometre a controlar els perversos efectes que pot generar, per exemple, en els càlculs de productivitat.