dilluns, de desembre 02, 2013

LA FSC DE CCOO PORTA A DEBAT A MATARÓ LA REFORMA DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL




El passat dijous dia 18 de novembre, i organitzat per la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO del Vallès Oriental-Maresme, es va celebrar al Centre Cívic del Pla d'en Boet a Mataró una taula rodona sobre la nova llei de reforma de l'administració local. Hi van participar representants de tots els partits polítics de l'arc parlamentari i el Secretari General de la FSC de CCOO Antoni Cubel, que van donar la seva opinió sobre la "Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local" que amb tota probabilitat veurà la llum abans de finalitzar l'any 2013.

Tots els partits, llevat del PP, van ser molt crítics amb la reforma i, com està sent habitual cada vegada que el PP aprova una llei d'involució democràtica com aquesta, van aventurar un curt recorregut perquè tan aviat com arribin al parlament aquests la derogaran.

Però com diuen, el mal ja està fet, i el corró involucionista del govern espanyol s'ha fixat ara com objectiu els ajuntaments, cosa que comportarà la disminució dels serveis que actualment presten. Seria desitjable que la ciutadania s'unís a les mobilitzacions dels empleats públics per denunciar-ho ja que a més de tractar-se d'un problema laboral (destrucció de llocs de treball) suposa una disminució dels serveis públics que reben els ciutadans.

En el debat també es va criticar la Llei de Governs Locals que està impulsant el govern de CIU que també buida de competències les administracions locals.

Els mes agosarats en les propostes van ser el representant de la CUP i el propi Cubel (CCOO) en demanar la desobediència dels ajuntaments davant l'atac que suposa aquesta reforma.