dilluns, de desembre 02, 2013

L'AJUNTAMENT APROVA UN CAPÍTOL 1 DEL PRESSUPOST PER L'ANY 2014 SENSE MASSA CANVIS RESPECTE AL 2013



L'ajuntament de Premià de Mar va aprovar inicialment el passat dia 20 de novembre el pressupost municipal i la plantilla pel 2014.Pel que fa al capítol 1 no hi ha excessives variacions respecte el 2013, ja que no s'ofertaran places noves, només parcials en el cas d'un agent de la policia, un enginyer, una treballadora social i un tènic mig de Serveis Econòmics. Alguns d'aquests casos responen a cobertura parcial de vacants produïdes per jubilació o altres situacions administratives.  

També cal destacar la integració del personal de l'Escola de Musica i del Museu d'Estampació Tèxtil que passen a gestió directa. Curiosament, malgrat que en aquests organismes, l'impacte del capítol 1 sobre el total de la despesa és molt superior al de l'ajuntament, aquest continua estant per sota del 40% i això es deu a que, en realitat, la plantilla es va aprimant.

En el seu informe el Comitè Unitari de Personal ja va advertir de l'excessiva càrrega de treball en determinats departaments i que la no cobertura de jubilacions, baixes i altres contingències estava afectant negativament els serveis. Diu l'informe que aquests serveis s'estan sostenint mercès a la professionalitat i bona voluntat dels treballadors que flexibilitzen les seves condicions de treball i fins i tot renuncien a drets prioritzant el servei que presten.

El perill és que el govern interpreti aquesta predisposició com un fet ordinari i l'integri en la normalitat del funcionament de l'organització sense entendre la situació d'excepcionalitat. Darrerament ens hem trobat amb algun cas en el qual l'exercici del dret per part del treballador és percebut pel govern com un psíntoma de mala professionalitat. Aquest fet juntament amb els criteris de productivitat actuals i l'arbitrarietat en l'assignació de determinats complements ens ha de fer reflexionar sobre els límits de la nostra generositat.

El pressupost aprovat inicialment no recull aspectes que s'estan negociant en l'Acord de Matèries Comunes, cosa que portarà necessàriament a la seva modificació d'aquí a uns mesos.