dimarts, de juliol 15, 2014

INTERINS ORFES DE JUSTÍCIA



Qui es mou se la carrega. Un nen surt de la filera. Ai las!

Un anecdotari d'aquests que van proliferar sobre respostes absurdes en examens escolars en recollia un d'esplèndid: es tractava de traduir del francès al castellà: "la misère est noir pour les enfants" i l'alumne el traduí equivocadament com: "este niño además de negro es miserable".

Doncs una cosa semblant passa quant ets interina i  a més estàs a l'escola bressol. Els delegats de CCOO al Comitè Unitari vam demanar que es traslladés al CEMICAL una diferència d'interpretació quant a la prevalència del quadrant de servei respecte als drets de conveni ja que a una treballadora interina se la va obligar a agafar les vacances fora del període escolar, cosa que podríem comprendre si no fos perquè finalitzava el contracte  i se li va ignorar la petició de gaudir dels dies d'assumptes propis en el mateix període no lectiu, fet que hagués obligat a l'ajuntament a liquidar econòmicament les vacances en la quitança.

Així doncs, l'ajuntament impedeix l'exercici d'un dret recollit en el Pacte i s'estalvia uns diners  (quatre duros en realitat) que per altra banda segur que fan moltíssima falta a una treballadora que es veu abocada a l'atur.

El CEMICAL s'ha pronunciat en el sentit que ells no fan conciliació o mediació sobre temes individuals o de reclamació econòmica, cosa que obligaria la treballadora a una demanda al jutjat, fet òbviament inviable perquè li sortiria més car el collaret que el gos.

CCOO hem demanat a l'ajuntament, el qual per altra banda ha col.laborat positivament en el tràmit de consulta al CEMICAL, que tornem a sol.licitar la qüestió a aquest organisme invocant el fet que el que s'està valorant és la prevalència o no de manera sistèmica dels quadrants de servei per sobre dels drets dels treballadors i no pas un afer únic i sense conseqüències més enllà de la pròpia treballadora.

Cal agrair al personal de l'escola bressol la seva professionalitat i sobreesforç en el manteniment de la normalitat, especialment en moments en que es qüestiona aquest tipus de serveis als ajuntaments. Això no vol dir, però, que s'hagin d'acceptar situacions "d'injustícia gratuïta".