dimarts, de setembre 12, 2023

LA NÒMINA DEL PROPER MES D’OCTUBRE HAURÀ DE RECOLLIR UN 0,5% D’AUGMENT RETROACTIU DES DEL MES DE GENER

El proper mes d’octubre, la nòmina dels empleats públics s’incrementarà en un 0,5% fruit de l’Acord Marc per a una Administració del Segle XXI, signat per CCOO i UGT en la Mesa General de les Administracions Públiques. Encara queda per confirmar la publicació de l’IPCA a finals de setembre. Tot apunta a que l’IPCA  des de 2022 serà superior al 6% (amb les dades actuals seria del 8,3%), complint-se el que es va acordar, per aquest motiu tindrem aquest nou increment que serà retroactiu des del mes de gener de 2023.

A més, també és possible un nou increment aquest 2023, malgrat que es cobraria els primers mesos de 2024. Es tracta d’una nova pujada del 0,5% retroactiva des de gener de 2023, si el creixement del PIB espanyol d’aquest any arriba al 2,1%. Una xifra que es pot assolir segons les darreres previsions de diverses entitats econòmiques.

Cal, igualment, no oblidar els increments previstos pel 2024. La inestabilitat política podria portar a una pròrroga pressupostària i, per tant, a la congelació salarial. Gràcies al nostre acord tindrem un augment garantit del 2% més un altre 0,5% a l’octubre de l’any vinent, si no hem recuperat poder adquisitiu en aquests tres anys.

CCOO continuem maldant, com des dels nostres orígens, per un sindicalisme rigorós pel conjunt de la classe treballadora allunyat del sindicalisme del tot o res posat en pràctica per altres sindicats, una estratègia que s’ha demostrat clarament improductiva.